Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Hammaskarpit / Mollien omistajat?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 07.02.19 - klo:03:49 »
Onkos mollien omistajia?

Keran ollut itsellä. Vaikkei molli olekaan mikään värikäs, on se silti vaikuttava ilmestys sametinmustana. Nykyään mollit tuntuvat olevan varsin vaikeita saada viihtymään. Vaatii kovan ja emäksisen veden, Kaakkois-Aasiasta tulleet yksilöt mahdollisesti myös hieman suolaa.
2
Monnit ja muut pohjakalat / Selkäuimarin omistajia?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 07.02.19 - klo:03:42 »
Onkos näitä jollain muullakin?

Itseltä löytyy pikkuryhmä. Selkäuimari on varsin mielenkiintoinen kala. Se ui tavallisesti serlkäuinnilla. Ainoastaan pohjalla ruokaillessaan se on oikeinpäin. Viihtyy parhaiten hämärässä akvaariossa vähintään jokusen yksilön parvessa, mutta mieluummin parvena. Melko piiloitteleva, mutta jos akvaario on rauhallisessa ympäristössä ja sopivasti sisustettu, voi sitä nähdä myös päiväsaikaan.
3
Monnit ja muut pohjakalat / Haarniskamonnien omistajia?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 07.02.19 - klo:03:35 »
Löytyykös haarniskamonnien omistajia?

Itsellä ollut pari kertaa. Haarniskamonni on kiltti ja sympaattinen. Vilkas, joka on lähes alituiseen touhuamassa jotain. Vaikkei haarniskamonni väreillä koreilekaan, on se silti mielenkiintoinen kala. Käytetty myös nimeä torakkamonni. Ei kovin pieneen altaaseen.
4
Kasvit ja sisustus / Liuskavesisaniainen
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 06.02.19 - klo:04:36 »
Kasvaakos liuskavesisaniaista kuinka monella?

Itsellä tätä lahia löytyy. On kyllä nopeakasvuinen. Ja tuuhea. Voidaan kasvattaa joko pohjaan istutettuna tai pinnalla pintakasvina. Pohjaan istutettuna juuret osittain näkyvissä, eli vain juurten kärjet laitetaan hiekkaan/soraan. Nopeakasvuisuuden vuoksi se puhdistaa vettä hyvin ja imee tehokkaasti esim. nitraattia. Jotn voin suositella tätä kasvia jos on ongelmia liikaravinteisuudesta.
5
Labyrinttikalat / Pusukalojen omistajat?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 06.02.19 - klo:04:29 »
Onkos monella pusukaloja?

Itsellä ollut kerran. Varsin milenkiintoinen laji. Pusukalasta on saatavilla luonnonvihreä ja vaaleanpunainen värimuoto. Luonnonmuoto näistä harvvinaisempi. Pusukalat kokeilevat mittelöllään toistensa voimia laittamalla suun huulet toistensa vasten saaden näyttämään niiden pussailevan. Välillä sen näkee myös pussailevan esim kivien ja kantojen pintoja etsiessään ruokaa (planktonia jne).
6
Labyrinttikalat / Taistelukalan omistajat?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 06.02.19 - klo:04:21 »
Onkos kuinka monella taistelukaloja?

Täälläkin ollut muutamia kertoja. Koiras varsinkin komean näköinen isoine liehuvine evineen, naaraat ovat pienieväisiä. Ja koiraasta on erilaisia värimuotoja, kuten punainen ja sininen. Yksi uros menee jo 40 litraiseen yksinään, haaremille mielellään 200 litrasta ylöspäin (uros + vähintään 2-3 naarasta).
7
Kirjoahvenet / Palettikalojen omistajat?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 06.02.19 - klo:04:14 »
Monella visiin ollutkin näitä?

Täälläkin ollut muutaman kerran. Nättejä ahveniahan nämä ovat. Eikä kasva liian isoksi. Silti ei ihan pieneen altaaseen. Ja lisääntyy liiankin hyvin. Joten kannattaa ottaa vain toista sukupuolta.
8
Kirjoahvenet / Kiekkokalojen omistajat?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 06.02.19 - klo:04:08 »
Onkos kenelläkään kiekkoja?

Itsellä ollut kerran. Komeita ja hienoja kaloja nämä. Pyöreän litteitä. Vaativat ison ja korkean altaan. Ja lämmintä vettä. Jos muita kaloja haluaa samaan altaaseen, kannatta ne valita kiekkojen ehdoilla.
9
Kasvit ja sisustus / Mitkä kasvit ovat muilla kukkineet?
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 03.02.19 - klo:01:17 »
Kuten otsikossa, niin mitkäs kasvit muilla on tehnyt kukkia?

Täällä itsellä ainakin on kääpiökeihäslehti ja herttavesimiekka "Ovalis" tehnyt kukintoa. Nättejä kukkia olleet kyllä. Saapa nähdä mikä kasvi seuraavaksi kukkii joskus taas. Varsinkin vesimiekat olisi kiinnostavia.
10
Särkikalat / Tiikeribarbien omistajat
« Uusin viesti palstalla kirjoittanut makelainen 03.02.19 - klo:01:09 »
Näitä lienee ollut useammalla.

Itselläkin ollut kerran näitä. Ovat kyllä varsinaisia vauhtiveikkoja. Ja ahneita syömään. Tiikeribarbille saa kyllä olla pitkänomainen allas vilkkauden takia. Kovin lyhyeen altaaseen näitä ei passaa laittaa. Saattaapi muuten näykkiä muiden kalojen eviä, ainakin jos liian pienen tilan lisäksi pitää paria, kolmea yksilöä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10